Ett tråkigt affärsmöte eller ett konferenssamtal kan vara bland det tråkigaste du kan utsätta dig för. Bullshitbingo, som för övrig skapades 1993, är ett klassiskt kontorsspel som kan vara lösningen på detta problem. Samla ihop några betrodda medarbetare och spela i tysthet lite bullshitbingo för att göra det hela lite roligare. Välj helt enkelt ut några av de tråkigaste begreppen i branschen och gör upp sinsemellan om vem av er som kommer få dricka gratis på afterworken.

Börja med att hitta några medarbetare att spela med. Gör sedan en lista över vanliga begrepp som förekommer inom branschen eller på företaget. Bestäm om ni ska spela med brickor vars rutnät består av 3*3, 4*4 eller 5*5 rutor. Fyll sedan i ett ord i varje ruta. Bestäm er också för en bingosignal. Det går att säga “bullshit” eller “bingo” för att visa att man har vunnit, men det kanske inte lämpar sig för tillfället. Det går också att låta vinnaren prata och använda sig av alla de vinnande begreppen, vilket kan vara kreativt och roligt. Bestäm också vilket priset ska vara. Det kan till exempel vara någonting från cafeterian eller gratis drinkar efter jobbet.

Spelet

Påbörja mötet när brickorna är färdiga och ni har bestämt er för vilka regler som ska gälla. Ni kan med fördel skicka bilder på era brickor till varandra för att säkerställa att ingen fuskar. Lyssna sedan efter de olika fraserna och kryssa för respektive ruta när dina fraser eller begrepp dyker upp. Det gäller att få bingo före de andra spelarna genom att antingen fylla hela sitt rutnät, alternativt få en diagonal, vertikal eller horisontell rad. Om du vinner kan du ropa “Bingo!”, “Bullshit!” eller vilket ord ni än har kommit överens om. Att låta vinnaren få med alla sina vinnande fraser när han/hon pratar inför alla är ett annat roligt sätt att tillkännage en vinnare.