En spännande variant av bingo är kortbingo. Här får du veta hur man spelar detta spel. Det är en väldigt enkel variant av det klassiska och omåttligt populära spelet. Det är därför enkelt att lära sig och roligt att spela. Det enda man behöver för att spela kortbingo är två kortlekar och mellan sex och tio spelare. Reglerna för spelet är väldigt enkla och alla som någon gång har spelat bingo kommer snart att känna sig som hemma.

Given

Beroende på hur många spelare som deltar i spelet ska du delat ut olika antal kort till respektive spelare:

  • Om ni är sex spelare ska åtta kort delas ut till varje spelare, vilket lämnar fyra kort.
  • Om ni är sju spelare ska sju kort delas ut, vilket gör att tre kort återstår.
  • Om ni är åtta spelare ska sex kort delas ut och tre lämnas utanför.
  • Om ni är nio spelare ska fem kort delas ut och sju bli över.
  • Om ni är tio spelare ska fem kort delas ut och två kort blir över.

De kort som har blivit över ska inte användas utan istället läggas åt sidan. När du har delat ut alla korten till respektive spelare tar du ännu en kortlek och lägger den framför er. Denna kortlek ska utroparen använda sig av.

Spelet

När ni är redo att börja spela ska spelarna lägga alla sina kort uppåtvända. Utroparen tittar sedan i kortleken som ligger på bordet och börjar ropa ut färg och valör. Den person som har det aktuella kortet ropar “Har det!” och lägger det nedåtvänt för att markera att det har ropats upp. Utroparen fortsätter sedan ropa upp nästa kort.

När någon av spelarna har fått alla sina kort uppropade, och således vänt alla korten nedåt, ropar spelaren “Bingo!” och vinner den aktuella rundan.